Monica MasonWest London Counselling & Psychodynamic Psychotherapy

Svenska. swedish-flag

Psykologisk hjälp och samtalsterapi i Kensington, Chelsea, West London


Svensk i London?

Välkommen till min sida för svenskar. Behöver du någon att prata med och funderar du på terapi? Jag bedriver sessioner både online via Zoom och i person på min mottagning. Terapi online är ett bra och effektivt alternativ, det ger flexibilitet och kan kännas både smidigt och tryggt. Har du börjat online så finns det sen möjlighet att gå över till sessioner på min mottagning när det finns lediga tider. Om du är intresserad av att börja psykoterapi får du gärna kontakta mig och vi kan boka in en kostnadsfri telefon konsultation för att diskutera vidare.

Jag har utövat psykoterapi och samtalsterapi i Kensington, West London i 20 år. Oavsett om du just har flyttat till London eller har bott här länge så är det lätt att känna sig ensam, orolig och deprimerad ibland. Du kanske längtar hem eller upplever separationsångest från familj och vänner. På ytan kanske den engelska kulturen inte ser så annorlunda ut från den svenska då skillnaden är mer subtil. Sättet att kommunicera och umgås kan kan vara olikt det du är van vid. Arbetsklimatet ser annorlunda ut, ofta med långa dagar och lunch vid skrivbordet. London är dessutom en stad som kan tyckas flyktig, människor flyttar hit ett tag för att sedan flytta härifrån igen. Just som du har skaffat bra vänner så kanske du upplever att du måste börja om på nytt när dom ger sig av.

Kanske har du upplevt eller går igenom en smärtsam separation i ditt kärleksförhållande? Även om jag inte ser par så kan du som enskild komma till mig för att bearbeta sorg eller jobba på en relation som du befinner dig i just nu. Det är inte ovanligt att hoppas på att lämna gamla problem bakom sig vid flytten till ett annat land. Ibland så kan dom dock uppstå även i det nya landet och då kan det hjälpa med psykoterapi eller samtalsterapi.

I psykoterapi kan vi tillsammans reda ut saker och ting samtidigt som du kan få klarhet och styrka att gå framåt. Du får hjälp att titta på dina känslor från både nuet och det förflutna. Genom att förstå hur mönster i relationer med andra uppstår så kan dom lättare ändras. En del saker kanske inte går att ändras, t.ex. sådant som redan har skett. Det kan emellertid kännas mindre jobbigt med tiden, i och med att du har delat bördan med någon som inte dömer utan är närvarande men opartisk i sitt lyssnande.

Jag kvalificerade mig som psykodynamisk psykoterapeut år 2002 från WPF som är en utav dom ledande skolorna för psykoterapi i London. Det är en långvarig utbildning på flera år som också fodrar att blivande terapeuter genomgår sin egen terapi. Jag är legitimerad och medlem i BACP och är därmed bunden att utöva terapi under deras etiska kod och har fullständig tystnadsplikt. Jag erbjuder psykodynamisk psykoterapi då man möts en gång i veckan under en längre tid. Detta är en djupgående terapi och passar bra om du vill ha tid på dig och har fler en ett ämne att bearbeta. Samtalsterapi tenderar att vara tidsbegränsad och passar när det finns ett klart fokus på ett speciellt problem. Under det första mötet så pratar vi igenom vad som passar dig bäst.

Många har kommit till mig genom Svenska Kyrkan, London Swedes och Swedish Chamber of Commerce. På dessa ställen kan man få tips om London och nätverka med andra svenskar. Om du funderar på att boka tid men har en del frågor först så är du välkommen att boka in ett kort telefonsamtal. Jag erbjuder ett 20 minuters samtal utan kostnad då vi kan diskutera hur jag bäst kan vara till hjälp. Det lättaste är att sända mig ett email och boka tid för ett telefonsamtal. Du kan också ringa men om jag ej svarar pga att jag jobbar så lämna ett meddelande när jag kan kontakta dig.


click
©2024 Monica Mason — powered by WebHealer
Website Cookies  Privacy Policy  Administration